CONTACTA'NS!

E-mail: marta@familiaritatsdiverses.com
Telèfon: 630 762 138

Aquesta darrera setmana s'han anat desencadenant molts esdeveniments que ens han anat preocupant, poc o molt. Des del cap de setmana, amb la declaració d'estat d'alarma i el confinament, aquestes preocupacions han donat lloc a una realitat: el nostre dia a dia i les nostres rutines han canviat. No només cal que ens cuidem i que cuidem a la resta quedant-nos a casa, sinó que també cal estar actives i tenir rutines.

RutinesLes persones (i especialment els infants) necessitem rutines, i ara que aquestes han canviat és el moment de no oblidar-nos-en! Cal que en siguem conscients i que encara que les rutines que teníem fins ara potser no serveixin, hem de pensar-ne de noves. És interessant pactar-les amb els infants, fer conjuntament el nostre propi calendari familiar, perquè sàpiguen com serà el seu dia a dia i el de la resta de membres de la família (ja sigui des de la presencialitat o des de la virtualitat).

És important seguir uns horaris per llevar-nos, esmorzar, dinar, sopar, dutxar-nos, tenir una estona per nosaltres, treballar o fer tasques escolars, anar a dormir... També vestir-nos a diari, encara que no haguem de sortir de casa.

I fer activitats que siguin enriquidores per nosaltres, no només mirar la TV. Les criatures poden estar una estona entretenint-se soles, però aquests dies, més que mai és important acompanyar-les. No cal que dinamitzem i planifiquem activitats tot el dia, no cal que ens convertim en les millors educadores de lleure: estan corrent per les xarxes socials moltes idees d'activitats per fer, però no cal que les fem totes (i encara menys totes aquesta setmana!), ni que ens sentim malament per no poder tenir el temps o els recursos per fer-les. És més important acompanyar als infants, construir rutines i que sàpiguen que estem disponibles per ells.

Hi ha persones que no tindrem a prop aquests dies, però que mantenir-ne la comunicació i el vincle és molt important. Podem utilitzar espais i eines de comunicació virtuals, perquè la família i amistats estiguin presents en el nostre dia a dia: podem incorporar-ho dins les nostres noves rutines (estona de joc compartit, explicar-nos un conte, sopar, ...). Davant el confinament, intentem potenciar noves maneres per tenir a prop a les persones que són importants i acompanyem a les criatures perquè no perdin aquestes relacions que són signiticatives per elles.

És temps per llegir, per cuinar junts, per jugar a la dutxa, per explicar contes abans d'anar a dormir, per disfressar-nos, per fer manualitats, per fer exercici, per jugar... I moltes més coses que segur que podem empescar-nos! És temps per crear rutines i estar actives.

Aquí algunes recomanacions de contes i llibres per aquests dies! Banc de recursos

#EnsQuedemACasa
#EnsCuidem
#FamiliaritatsDiverses
#FamiliaritatsVirtuals
#Rutines
#RutinesVirtuals

Si necessiteu acompanyament o assessorament en aquest procés, no dubteu en contactar-nos!Virtualitat